Fick hem reklam i julas som innehöll en hel del recept.
Ett av dom var knäckebrödet med sesamfrön, linfrön och solrosfrön.
Såg inte ut att vara någon höjdare i reklambladet,
men oj vad de var goda. Enkla att göra men de blev ju alldeles för få!
Efter att ha provsmakat så var det inte många kvar,
så jag fick slänga ihop en sats till och strödde då lite grovsalt på
och skar dem i mindre bitar och det gjorde susen.
Det blev dubbelt så många och de blev dubbelt så goda!
Perfekta att ha som kex till osten och vindruvorna.
De räckte inte så länge de här knäcke-kexen heller. Det är ett gott betyg.
Gjorde små knyten med sex kex i varje så de skulle räcka längre, men det hjälpte inte det heller. De tog slut lika fort i alla fall för de går inte att sluta äta dom när man börjat.
KNÄCKEBRÖD / KEX
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrö
1/2-1 dl krossade linfrön
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja ( jag hade vanligt margarin)
Blanda alla ingredienserna och tillsätt vattnet och oljan.
Rör om tills det blir en lös smet som breds ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grådda i ugnen på 150 grader i ca 25 min.
Ta ut plåten och skär i lagom bitar. grädda ytterligare 20-25 minuter.
Låt svalna och torka på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar